Haardhout kopen

Als je haardhout nodig hebt voor de houtkachel of buitenhaard dan kun je hier eenvoudig en snel je haardhout kopen. Het hout is goed gedroogd, zodat het schoon opbrandt met weinig reststoffen. Het wordt geleverd  als gekloofde haardhoutblokken van circa 25 cm in netzakken. De bezorging gebeurt middels een palletlevering, er moet daarom iemand aanwezig zijn om het in ontvangst te nemen. Kies nu voor je favoriete houtsoort en hoeveelheid en binnen 2 werkdagen wordt het geleverd. Eiken is een harde houtsoort, berken is een zachte soort en essen zit daar tussenin. U kunt ook gemixt haardhout kopen. Hoe harder het hout, hoe trager de verbranding.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Haardhout kopen

Haardhout is nodig voor het stoken van houtkachels en het maken van vuur in vuurschalen en korven. U kunt bij VanKaarstotServet eenvoudig en met online voordeel haardhout kopen. De haardblokken zijn verkrijgbaar in netzakken of per pallet met strak gestapelde blokken. De netzakken wegen circa 8 kg per stuk. Het hout is gedroogd tot onder de 20% of 15% (eiken) vochtigheid. Door een optimale droging brandt het hout voor de haard goed en schoon op en heeft u geen last van vuurspetters of rook. U koopt het hout op een pallet met strak gestapelde blokken of in netzakken. Eikenhout geeft bovendien een authentieke geur. Door de fijne geur, lange brandtijd en rustige vlammen is eiken de populairste houtsoort in Nederland.

Haardhout Berken, Essen en Eiken

Berkenhout kenmerkt zich als zachte houtsoort door een snelle ontbranding en prachtige vlammen. Deze houtsoort is geschikt voor mensen die weinig of kort een haardvuur stoken. Daardoor is het ideaal voor kleinere haarden.
Essenhout en Eikenhout zijn harde houtsoorten en dat haardhout brandt daardoor lang en rustig op. Essen is geschikt voor lange stookavonden in middelgrote tot grote haarden. Eikenhout wordt veel gestookt in grote houtkachels.
U kunt essen, eiken en berken ook gemixt haardhout kopen, dan heeft u het beste van beide; een vuur met lange brandtijd en volle dansende vlammen.

Haardhout Sfeer

Het is erg gezellig om met vrienden en familie rond de haard te zitten en te genieten van de rustgevende, dansense vlammen van het haardvuur. In de zomer, op een zwoele avond, is het heerlijk om buiten te zitten met een sfeervol haardvuur, starend naar de vlammen, genietend van een drankje en het gezelschap. Voor het buiten maken van een haardvuur is het mooi om het haardhout in een stijlvolle tuinhaard, vuurschaal of vuurkorf te branden. U kunt dan extra genieten van de fijne zomeravond.

Haardhout Online Bestellen


Natuurlijk gaat u niet zelf slepen met het nodige haardhout. Dit besteld u eenvoudig online bij VanKaarstotServet. 15 netzakken haardhout is genoeg voor een paar avonden flink stoken. Wilt u iets meer op voorraad of het brandhout delen met buren, vrienden, familie of kennissen, dan kunt u haardhout kopen op een pallet met 40 of 72 netzakken. Het online bestelde haardhout van VanKaarstotServet is vrij van schimmel en ongedierte en brand schoon op zonder roken en spetteren. De zakken haardhout essen wegen circa 10 kg, de berken 8 kg, en zijn dus eenvoudig te verplaatsen of mee te nemen naar een feestje. Geeft u dit in combinatie met een stijlvolle vuurkorf, tuinhaard of vuurschaal en een flesje wijn, dan kan de avond niet meer stuk!

Haardhout Leveren


LET OP! De aflevertijd zal op de dag van de levering vanaf 09:00 bekend zijn in ons systeem. Geen levertijd? Bel ons.
Het haardhout wordt op een pallet geleverd. De pallet en pompwagen wegen samen rond de 1200 kilo. Het is dus niet mogelijk om over grind, gras of onverharde paden heen te rijden. Daarnaast is het ook niet mogelijk om over dijkjes of hellingen te rijden.
Niet thuis? Mocht u niet aanwezig kunnen zijn bij het afleveren van de pallet, dan kunt u altijd een briefje op de deur hangen met aanwijzingen waar de pallet neergezet kan worden.
TIP Leg tijdens regenachtige dagen een zeiltje klaar zodat de chauffeur dit over uw pallet heen kan leggen. Hoewel regen niet erg is voor uw hout is het toch fijner om het droog te versjouwen!
NB Als zonder opgaaf van reden het haardhout niet geleverd/ aanvaard kan worden, zijn wij genoodzaakt transportkosten twv €32,50 in rekening te brengen.