Orchideeën bestellen

Wees origineel en maak iemand blij met een prachtige orchidee. Deze planten kenmerken zich door schitterende gekleurde bloemen en mooie lange vorm. Behalve als cadeau is een orchidee natuurlijk ook een bijzondere eyecatcher voor uw eigen inrichting. Twee dagen na bestelling wordt de orchidee geleverd.

8 producten

8 producten

Orchidee bestellen, royalty onder de bloemen

Vandaag een orchidee besteld is overmorgen geleverd! (geen bezorging op zon-, maan- en feestdagen)
VanKaarstotServet werkt samen met PostNL om de orchideeën met kwaliteitsbehoud vers vanaf de kweker bij de ontvanger te bezorgen. Door de speciale verpakking blijven de orchideeën vers en in conditie tijdens de verzending. We staan daarom garant voor de topkwaliteit van de door u bestelde orchidee.
Voeg een persoonlijke boodschap toe met een leuk kaartje (klik voor overzicht)
Bij het afrekenen kunt u een ander verzendadres toevoegen.
Orchideeën worden zonder bloempot geleverd.

U ontvangt een mail met track en trace code om de verzending van de orchidee te kunnen volgen.

Orchideeën met de mooiste bloemen

In de meeste huizen kom je bloemen en planten tegen. Naast de luchtzuiverende werking van sommige planten hebben bloemen en kamerplanten een mooie decoratieve werking en zorgen ze voor sfeer in huis. Een koning onder de planten is de orchidee. Deze kleurrijke bloeier komt voor in vele soorten en heeft uiteenlopende prachtige intense kleuren.

Wat is een orchidee?

De orchidee, ook wel Orchis genoemd, werd voor het eerst in het jaar 300 voor Christus beschreven door de Griekse filosoof Theophrastus. Waarschijnlijk omschreef hij de wortelknol of ‘teelbal’, wat orchis betekent in het Grieks. Deze grote plantenfamilie met meer dan 20.000 soorten staat bekend om de veelzijdige bloemen, die zijn opgebouwd uit drie kroonbladen en drie kelkbladeren. Eén van de populairste soorten van deze éénzaadlobbige plant is de vlinderorchidee. Deze orchideeënsoort dankt haar naam aan de Nederlandse botanicus dr. CL Blume, die tijdens een ontdekkingstocht in Nieuw Guinea dacht een boomtak vol vlinders te zien. Dit bleken de bloemen van bloeiende orchideeën te zijn.

Verzorging van de orchidee

Water: Orchideeën hebben niet veel water nodig. Ze hoeven pas weer water als de grond droog is. Dat is ongeveer 1 keer per 7 à 9 dagen. Geef de plant dan een scheut water op de aarde, niet op de plant zelf en doet dat bij voorkeur in de ochtend. In de winter kan de orchidee besproeid worden om de luchtvochtigheid wat te verhogen. Laat de bloemen daarbij ongemoeid.
Plek: De juiste plek is in op een lichte plek, zonder direct zonlicht, uit de buurt van de verwarming. Ook vindt de orchidee tocht niet fijn. Houdt de temperatuur tussen de 16 en 19 graden.
Verpotten: Verpot de orchidee circa 1 x per 2 a 3 jaar naar een 20% grotere pot, zodat de plant lekker kan blijven groeien. Gebruik hierbij speciale orchideeën-aarde en doe dat bij voorkeur in de lente.
Voeding: In de lente en tijdens de zomermaanden kan de orchidee bijgevoed worden met speciale orchideeënvoeding. Lees de verpakking goed voor de juiste hoeveelheid

Bloeiperiode van de orchidee

De bloeiperiode varieert per soort, maar ligt gemiddeld tussen de 6 en 10 weken in de periode januari tot maart. De vlinderorchidee bloeit langer en vaker, zo’n 2 à 3 keer met een periode van 3 à 5 maanden. De lange bloeiperiode van laatstgenoemde is de reden dat dit de populairste orchidee is voor in huis. Snijd de stengel na de bloei met een scherp mes af op 12 mm onder de uitgebloeide bloem. Haal ook eventuele oude bladeren en stengels weg en zet de plant vervolgens op een iets koelere plek om opnieuw te kunnen groeien en bloeien.

Orchideeën kopen online

Het kopen van een orchidee is persoonlijk met vragen als: hoeveel takken moet hij hebben? Welke kleur wil ik dat de bloemen hebben? Wil ik vaak of minder vaak een bloei zien? Hoe lang moet de stengel zijn? Online kun je vele mooie collecties zien. Het assortiment bij VanKaarstotServet is geselecteerd door professionele telers en kenmerkt zich door uiteenlopende kleurschakeringen, groottes en variaties in groei. De afbeeldingen geven een goed beeld hoe de orchideeën er uit zien. En omdat ze direct van de kweker komen is het kopen van een orchidee in deze shop een aanrader.

Van alle bloemen is de orchidee misschien wel de meest spraakmakende. Deze bloemensoort valt zeker in dezelfde categorie als de roos, maar de roos schijnt weer net wat toegankelijker te zijn. Grappig feit is dat er meer dan drie maal zoveel soorten orchideeën zijn dan rozen.

Symboliek

Bloemen brengen altijd een soort symboliek met zich mee en dat is bij de orchidee niet anders. Een orchidee kopen, bij de bloemist of online, vereist, als het om jezelf gaat, geen enkele overdenking met betrekking tot die symboliek. Je koopt er gewoon één of meerdere die je mooi vindt. Tenslotte moet het jouw woonruimte opfleuren. Als het echter gaat om een gift, dan kan het geen kwaad je hierover te laten informeren door een bloemist of bij een specialistische orchidee shop. Orchideeën staan voor liefde, schoonheid, kracht en luxe en je wilt dat de boodschap van deze prachtige gift ook perfect aankomt.

Orchidee online bestellen

Vankaarstotservet.nl heeft een aparte sectie voor orchideeën, die rechtstreeks van de kweker aangeleverd kunnen worden. Door dit over te laten aan een specialist ben je ervan verzekerd dat de bloemen vers en dus met optimale kwaliteit en verzorging aangeboden kunnen worden aan de gelukkige ontvanger, natuurlijk met een kaartje erbij. Net als bij elke moderne pakketdienst is het mogelijk de zending te volgen, zodat je zelf kunt controleren wanneer de orchidee aankomt en de afzender kunt verrassen met een onverwacht telefoontje op het moment suprême.

De bloem van de orchidee is opgebouwd uit drie kelkbladen ( krans ) en drie kroonbladen of bloembladen, waarvan de middelste een afwijkende vorm heeft. Als je door het assortiment van vankaarstotservet.nl bladert, dan verbaas je je bij elke orchidee hoe een dergelijke simpele combinatie zulke mooie bloemen op kan leveren. Alleen dat is al een reden een orchidee te kopen of te bestellen.