Zweedse Fakkels

Met het branden van een zweedse fakkel creëer je veel sfeer. De zweedse fakkels hebben een grote hoge vlam en het blok brandt helemaal op. Door de zaagsnedes ontstaat een goede zuurstoftoevoer, zodat het vuur goed gevoed wordt. Er zijn zowel grote als kleine zweedse fakkels verkrijgbaar.

6 producten

6 producten

Zweedse Fakkels branden

Momenteel hebben we alleen de mini zweedse fakkels beschikbaar. Deze zweedse fakkel wordt per 4 stuks geleverd en heeft een afmeting van 9 cm hoog en 8 a 10 cm in diameter. Ze zijn te bestellen per 2 sets (dus 9 stuks). de brandtijd van een mini zweedse fakkel is circa een half uur.
Zweedse fakkels worden binnen 2 werkdagen geleverd.
Met Zweedse fakkels creëert u eenvoudig een heerlijke buitensfeer waar u lang van kunt genieten.
Deze houten fakkel is een ingezaagd houtblok in de maat: 25 cm hoog en 18 tot 23 cm in diameter. Door het aanbrengen van verticale zaagsnedes krijgt de vlam een perfecte zuurstoftoevoer, zodat het blok tot de grond toe opbrandt met grote vlammen. De Zweedse fakkel wordt aangestoken middels een aanmaakblokje dat u er simpelweg oplegt en aansteekt. Een Zweedsefakkel brandt ongeveer 2 uur, afhankelijk van de wind. Het aanmaakblokje wordt er bij geleverd.
Voor het branden kunt u een stijlvolle fakkelstandaard bestellen, ook kunt u ze in een vuurschaal of vuurkorf zetten (zie producten).

Over Zweedse Fakkels

Zweedse fakkels worden veel gebruikt bij tuinfeesten, huwelijksfeesten, buitenevenementen, kerstvieringen, oud & nieuw-feesten, optochten, als relatiegeschenk of gewoon voor een gezellige avond in de tuin, op het balkon, terras of camping. Met meerdere houten kaarsen bij elkaar ontstaat een weelderig vlammenfestijn, zet u ze op een rij, dan kunt u een pad verlichten of markeren. De fakkels geven een flinke vlam, waardoor veel licht en warmte ontstaat. Natuurlijk kunt u deze lichtobjecten gewoon op een onbrandbare ondergrond zetten en aansteken. U kunt ook een vuurschaal, vuurkorf of vuurplaat gebruiken.

De Zweedse fakkels worden gemaakt van 100% FSC hout. Er worden niet onnodig bomen voor geveld. De boomstammen worden gedroogd in een speciale droogruimte. Door het verkrijgen van het juiste vochtigheidspercentage, branden de vlamblokken goed op, nagenoeg zonder vonken of roken. Houdt u rekening met een flinke vlam tot 1 meter hoog.

Aanwijzingen voor Gebruik


Het houten blok zet u rechtop op een onbrandbare ondergrond, zoals tegels, stenen, grind, vochtig gras, een metalen plaat, in een vuurschaal of speciale standaard. Zorg ervoor dat in een omtrek van 2,5 meter geen brandbare voorwerpen staan.
• De ingezaagde kant moet altijd boven staan ivm zuurstoftoevoer.
• De fakkel van bovenaf met een aanmaakblokje aansteken. Gebruik geen andere middelen of vloeistoffen.
• Laat de fakkel in één keer opbranden. Probeer deze niet te doven en later nogmaals aan te steken.
• Zorg ervoor dat kleine kinderen niet in de buurt van de fakkel kunnen komen en dat altijd iemand bij de fakkel aanwezig is.
• Houdt een emmer water voor het grijpen. Doof de fakkelresten met water en laat de resten volledig doven voordat u het opruimt.


Historie van de Zweedse Fakkel


Tijdens de dertigjarige oorlog (1618 – 1648) tussen Protestanten en Katholieken in de Duitse gebieden begonnen belanghebbende staten als Frankrijk en Zweden zich te mengen in de strijd. Het was in deze oorlog dat Zweedse soldaten een kapmethode ontdekten die hen in staat stelde, ook in vochtige omstandigheden, snel een vuurtje te kunnen maken, zonder lange einden met brandhout te hoeven lopen.
De fakkels werden gebruikt voor hun licht en warmte, maar ook voor het opwarmen van water en maaltijden.
Door de zaagsnedes is de aanvoer van zuurstof optimaal, zodat zelfs vochtig hout vlam vat. Nadeel was natuurlijk wel dat het vochtige dennenhout flink rookte en vonken verspreidde. Tegenwoordig zijn de Zweedse Fakkels van vanKaarstotServet gedroogd tot een percentage waarbij amper rook en vonken vrij komen. Hierdoor kan u maximaal genieten van de sfeer en ambiance die de Zweedsefakkels geven.

Zweedse Fakkel Video, waarin het branden van de fakkel sfeervol in beeld is gebracht: