Vuurkorf kopen

Het branden van houtblokken in een vuurkorf geeft sfeer en warmte. En daarbij is niks gezelliger om na een mooie dag nog even na te genieten in de tuin met een hapje en drankje bij een fijn houtvuur. Vuurkorven zijn ideale, stijlvolle stookplekken voor een vuur, omdat je rondom de vlammen kunt zien en ze veel warmte geven. De korven zijn in verschillende maten en designs verkrijgbaar. Bij VanKaarstotServet kun je met online voordeel een vuurkorf kopen.

1 product

1 product

De sfeer van vuurkorven

Als je gezellig buiten zit met vrienden, familie, buren en kennissen dan is het heel sfeervol om een vuurkorf met haardhout te branden. De dansende vlammen geven levendige schaduwen aan de mensen en de omgeving. Het vuur geeft een romantisch licht en een comfortabele warmte. Je kunt de gezelligheid hiermee dus makkelijk een paar uurtjes rekken. Een vuurkorf is daarbij ideaal van ontwerp, omdat je er makkelijk omheen kunt zitten en de vlammen van alle kanten zichtbaar zijn. Daarbij verspreidt de warmte zich ook rondom de korf.

Het branden van een vuurkorf

Vuurkorven zijn over het algemeen niet heel erg groot. Dat betekent dat het vuur klein tot middelgroot zal worden. Je kunt hier het beste houtsoorten voor gebruiken met een iets snellere verbranding. Berken en essen zijn ideaal als brandhout voor een vuurkorf. We adviseren om onder de vuurkorf een grote vuurplaat te leggen, omdat er met regelmaat kleine reststukjes en as uit de korf vallen. Je kunt de vuurkorf natuurlijk ook branden in het grind, zand of andere plek waar dit geen probleem en/of gevaar oplevert.

Vuurkorf kopen

windlichten. Succes met je keuze en het kopen van een mooie vuurkorf.