Vuurkorven & Vuurschalen

Vuurkorven en vuurschalen zijn echte sfeermakers! Het is heerlijk om tijdens een zwoele zomeravond extra lang buiten te zitten met een behaaglijk en sfeervol vuurtje. Je kunt een mooi vuur maken in een stijlvolle vuurschaal en vuurkorf. De vuurkorven en vuurschalen zijn van goede kwaliteit, zodat u er jaren plezier van zult hebben. En je kunt er natuurlijk ook het benodigde haardhout bij bestellen. Het voordeel van vlamschalen is dat het de vuurresten heel goed opvangt en heel makkelijk een nieuw houtblok op het vuur gelegd kan worden. De vuurkorven geven extra sfeer omdat je ook van de zijkant tegen het vuur aan kijkt. Andere buitenkachels voor een mooi haardvuur zijn de stijlvolle Tuinhaarden. Bestel hier je favoriete vuurschaal of vuurkorf

20 producten

20 producten

Vuurschalen kopen online

Vuurkorven en vuurschalen worden binnen 2 werkdagen, goed verpakt, thuis geleverd.
Met deze stijlvol vormgegeven vuurschalen brengt u extra sfeer in de tuin. Een brandende vuurschaal is erg sfeervol tijdens een gezellige avond in de tuin of op het terras. Als u de vuurschaal aansteekt tijdens het bezoek van vrienden, familie of buren geeft dat extra sfeer en zal iedereen gewoonweg meer genieten. De sfeerschalen zijn gemaakt van duurzaam sterk staal en hebben een lange levensduur. As en houtresten blijven in de vuurschaal liggen en kunt u er na gebruik uitvegen. De ondergrond blijft dus schoon en onbeschadigd. De schalencollectie bij VanKaarstotServet is van hoge kwaliteit, heeft een modern design en kunt u online kopen tegen lage prijzen. Geschikt haardhout kunt u ook bestellen in deze vuurschalen webshop. Klik op een gewenste schaal voor passend houtadvies.

Vuurkorven kopen online

Een vuurkorf is erg sfeervol in de tuin! Door het open karakter van de vuurkorven is het vuur mooi zichtbaar en er kan makkelijk extra hout in de korf gegooid worden. De sfeerkorven zijn gemaakt van stevig staal en zijn voorzien van een hittebestendige zwarte lak. Bij de vuurkorven kunt u ook een vuurplaat bestellen, zodat vallende spetters, as en houtresten de ondergrond niet beschadigen. De sfeervolle vuurkorven voor haardvuur koopt u met online voordeel bij VanKaarstotServet. Ook het haardhout is natuurlijk beschikbaar in deze shop vol tuinsfeer artikelen. Meest verkocht is de standaard vuurkorf straight. Deze vuurkorf heeft een authentieke vuurkorf-look met een zwarte kleur. Koop met voordeel online je eigen sfeervolle vuurkorf.

Vuurkorven & Vuurschalen Kwaliteit

De vuurschalen zijn vervaardigd van hoogwaardig staal en ijzer, waardoor u vele jaren kunt genieten van de warmte en sfeer van deze stijlvolle schalen en korven. De zwarte sfeerhaarden zijn afgewerkt met een hittebestendige zwarte coating , zodat u zonder zorgen vele avonden brandhout, Zweedse Fakkels en woodgrills in deze vuurschalen kunt branden. De korven worden zonder vuurplaat geleverd, die kunt u los bijbestellen. Als u op een vuurschaal klikt krijgt u ook een houtadvies.

Voordelen Vuurkorven & Vuurschalen van VanKaarstotServet


  • Snelle levering
  • Goede kwaliteit
  • Lage prijzen
  • Hoogwaardige afwerking
  • Stijlvol design en moderne vormgeving
  • Persoonlijke service bij bestelling

Vuurkorven en vuurschalen, voor een langere sfeervolle avond in de buitenlucht


‘Net niet’ is de term die eigenlijk het beste past bij het gebruik van een vuurkorf, vuur- of vlamschaal in de tuin. Daarmee wordt bedoeld dat er een vuurtje gestookt wordt als het net niet warm genoeg meer is om aangenaam in de tuin, of misschien zelfs het balkon, te vertoeven. Hoewel er geen twijfel is dat een vuurkorf of vuurschaal een sfeer verhogend effect heeft, zal men zeker het functionele aspect laten meetellen. Als het nog 25 graden buiten is, is een extra vuurtje misschien net iets te veel van het goede.
In het assortiment van vankaarstotservet.nl wordt een onderscheid gemaakt tussen bovenstaande drie methoden de tuin te verwarmen met vuur en/of sfeer.
Vuurkorf
Dit is een ijzeren mand, waarin men houtblokken doet. De mand staat op poten om te zorgen dat het vuur geen schade aanricht aan de ondergrond.
Vuurschaal
Zoals het woord het al zegt, hebben we het hier over een schaal gemaakt van hoogwaardig staal en ijzer, waarin hout kan worden gelegd. Ze komen met en zonder onderstel.
Vlamschaal
Deze terracotta schaal is gevuld met kaarsvet en bevat in het midden een heel dik lont. Ze bieden meer sfeer dan warmte en door de dikte van het lont zijn ze redelijk windbestendig.

Naast warmte en sfeer zijn er ook vuurkorven en vuurschalen die te gebruiken zijn als barbecue. De Bonfeu buitenhaarden zijn hier een prachtvoorbeeld van. Dit assortiment haarden is degelijk afgewerkt en zeer stijlvol uitgevoerd. Veel van de haarden zijn uitgerust met extra kookfuncties, waaronder een grillrooster, kookdeksel en wokring. Bij de platte buitenkachels zijn ook bakplaten te bestellen waarop je direct een lap vlees, moot vis of gesneden groente kunt bereiden.

Gebruik van vuurschaal en vuurkorf


Je kunt voor een vuurkorf of vuurschaal niet zomaar elk soort hout gebruiken, omdat simpelweg niet elk soort hout dezelfde veiligheid biedt als het brandt. Zo is hout van sparren en dennen niet echt geschikt omdat het aanwezige hars zorgt voor rondspattende vonken. Aangeraden wordt droog en zacht hout, bijvoorbeeld berk, essen, populier of wilg. Laat je vooral van te voren goed voorlichten hoe een vuurkorf of vuurschaal veilig aan te steken en te laten branden, je wilt het vuur immers beperken tot de korf of schaal zelf, ook als je vuurkorf of vuurschaal online koopt. Vanwege het open design van de korven adviseren we bij het gebruik een vuurkorf een vuurplaat te gebruiken. De plaat leg je op de grond en de vuurhaard komt erop te staan. Vallende houtresten worden door de vuurplaat opgevangen.
Het heeft wel wat romantisch, zo’n vuurkorf of vuurschaal in de tuin op een zomeravond waar de warmte net uit de lucht is. En dat is het ook! Kies nu je eigen favoriete vuurschaal of vuurkorf uit.