Pannenlappen & Ovenwanten

De pannenlappen en ovenwanten van Gusta zijn leuk van design en sterk van kwaliteit. In elke keuken zijn ze nodig, pannenlappen en ovenwanten. Door de samenstelling van deze lappen en wanten kun je hete schalen, pannen en kommen vastpakken zonder je vingers te verbranden. Het assortiment van Gusta kenmerkt zich door hoge kwaliteit met een prachtige vormgeving + design en daarbij kun je voor een aantrekkelijke prijs de Gusta pannenlappen en ovenwanten kopen.

9 producten

9 producten

Pannenlappen en Ovenwanten Set

Deze pannenlappen en ovenwanten zijn in een handige set verkrijgbaar in diverse mooie kleuren. Per set ontvangt u 1 warmtevrije pannenlap en 1 stevige ovenwant. In dezelfde kleur zijn ook keukenschorten, tafellakens, tafellopers en stoelkussentjes verkrijgbaar. U kunt deze artikelen combineren, zodat u in één keer een nieuwe uitstraling meegeeft aan de keuken.
  • De afmeting van de ovenwant: 32cm lang en 14,5cm breed. 
  • De afmetingen van de pannenlap: 20cm x 20cm.

Pannenlappen en ovenwanten, je kunt gewoon niet zonder!

Wie wel eens een hete pan van het vuur heeft gehaald zonder ovenwanten weet dat dit een pijnlijke aangelegenheid is. Dit overkomt je overigens gelukkig vaak maar één keer, want dan heb je immers je lesje wel geleerd. Ovenwanten en pannenlappen zijn dan ook simpelweg onmisbaar in de keuken en je kan deze dan ook maar beter in huis, en vooral, bij de hand hebben. Het alternatief is namelijk dat je een theedoek of vaatdoek gaat gebruiken voor hete pannen van het vuur halen of iets uit de oven halen. Doe dit niet, want deze (theedoek en vaatdoek) alternatieven zijn niet berekend op dit soort hitte. Daarbij ook nog eens aangetekend dat zij door hun formaat makkelijk vlam kunnen vatten, met alle gevolgen van dien. Ovenwanten zijn gemakkelijk in gebruik. Het is slechts een kwestie van de ovenwanten aantrekken en je kunt ze gebruiken. De dikke laag beschermt tegen de hitte en hierdoor kun je veilig kookvocht afgieten, de pan van het vuur nemen of iets uit de oven halen. Pannenlappen hebben als groot voordeel dat ze klein zijn en hierdoor makkelijk op te bergen zijn. Ook pannenlappen bieden uiteraard bescherming van je handen tegen de hitte, maar worden vaak ook gebruikt als onderzetters. Zo wordt aanrechtblad of de tafel beschermd en op deze manier kun je pannenlappen voor meerdere doeleinden gebruiken.

Ovenwanten kopen

Ovenwanten kopen lijkt een puur praktische aangelegenheid te zijn. Maar ovenwanten kopen doet u niet alleen uit praktisch oogpunt…….toch? Ovenwanten en pannenlappen zijn namelijk in een groot aantal kleuren verkrijgbaar en natuurlijk wil ook u een set hebben die past bij uw keuken. Overigens raden wij aan om ovenwanten en pannenlappen altijd als set te kopen, omdat zij elkaar aanvullen. Verder is het goed om te weten dat er ook een ruime keus is aan zogenaamde "leuke ovenwanten". Deze leuke ovenwanten zijn een leuk cadeau voor bijvoorbeeld iemand die alles al heeft. Hier vind u ovenwanten en pannenlappen in veel verschillende kleuren en uiteraard alleen van de beste kwaliteit.