Gusta Mokken

Drink je favoriete koffie, chocolademelk, thee of andere warme drank uit een mooie Gusta Mok. De Gusta mokken zijn gemaakt van aardewerk, keramiek en voorzien van leuke designs, opdrukken en mooie kleuren. Natuurlijk zijn er ook effen kleuren Gusta mokken verkrijgbaar. Fika staat voor het moment in de dag waarom je even een relaxed moment voor jezelf hebt met een lekkere kop koffie of thee en een zoete lekkernij. Voor jouw fika moment kies je hier je favoriete Gusta Fika Mok of een fijne Gusta koffiemok.

27 producten

27 producten

Gusta mokken, voor een degelijke hoeveelheid koffie

Gusta mokken dienen een tweeledig doel: ten eerste zien ze er zeer stijlvol uit en ten tweede voorkomen ze dat de hedendaagse luie mens (met respect gesproken natuurlijk) te vaak naar de koffiemachine moet lopen voor een navulling. In het laatste geval is de Gusta koffiemok lekker groot..

Wat is een mok precies en wat is het verschil met een beker?

Als je mok opzoekt op Wikipedia, dan linkt het direct naar ‘beker’, wat in zou houden dat beiden hetzelfde zijn. Een mok of beker is een kom, meestal gemaakt van keramiek, eenvoudig van vorm en groter dan een kopje. Het enige verschil dat er te vinden is, is dat een mok altijd een oor heeft en een beker dat niet hoeft te hebben.

Een goede Gusta mok

Een vervolgvraag, voor iedereen die daar geïnteresseerd in is, zou zijn aan welke voorwaarden een goede Gusta mok zou moeten voldoen. Wel, Gusta heeft een bepaalde designstandaard hoog te houden en dat is met de Gusta mokken niet anders. Het is gemaakt van degelijk, duurzaam en makkelijk schoon te houden aardewerk en de kleur wit heeft de overhand. Ze zijn recht of licht bolvormig, en sommige modellen hebben een licht naar buitenstaande rand. De vorm is van belang in verband met wat voor de eigenaar de prettigste manier van drinken is.

En dan is natuurlijk nog het oor of oortje.

Die zijn bij Gusta stevig, een exacte halve cirkel, opstaand of met de uiteinden naar binnen krommend. Ook hier geldt weer wat men het prettigste vindt, of heel praktisch gezien, de dikte van de vingers.

Mokken Opdruk

Mokken zijn ideaal om er wat op te drukken. Veel mokken uit de Gusta collectie hebben uit zichzelf al een handig of leuk opschrift, maar een blanco oppervlak heeft de ideale grootte voor bijvoorbeeld een bedrijfslogo op een bedrukte mok.

We doen tegenwoordig vaak niet meer voor minder en Gusta mokken vervullen in de voorziening van koffie, thee of warme chocolademelk daarin een perfecte rol.