Gusta Bekers

Gusta bekers zijn er in vele variaties. Je vind hier altijd een gewenste beker voor het drinken van een heerlijke kop koffie, chocolademelk, cappuccino, thee of andere warme drank. De Gusta bekers zijn over het algemeen gemaakt van aardewerk, mits anders vermeld. De afmetingen en de inhoud staan bij het item beschreven en ze zijn te gebruiken in de magnetron en af te wassen in de vaatwasser. Kies nu uw favoriete Gusta bekers.

18 producten

18 producten

Gusta bekers, warme chocolademelk heeft nog nooit zo lekker gesmaakt

Hoewel Gusta bekers in principe van keramiek zijn gemaakt, worden bekers gemaakt uit tal van andere materialen. Als we het hebben over de mok, vaak een ander woord voor beker, dan nemen we vrijwel automatisch aan dat het van aardewerk is gemaakt. Bij een beker zijn we kennelijk daarin veel ruimdenkender en zien we ook plastic, metaal en kuststoffen als alternatief. Het schijnt ook zo te zijn dat een beker niet persé een oortje hoeft te hebben, dit in tegenstelling tot een altijd luisterende mok.

Waarvoor gebruiken we een Gusta beker?

Het zou beter zijn hier de term drinkbeker te gebruiken, en dat geeft dan ook meteen de functie weer. Er zijn immers andere soorten bekers. Om op de gestelde vraag terug te komen: we gebruiken een Gusta beker om er uit te drinken en omdat ze er gewoon mooi uitzien. De meest voorkomende dranken zijn koffie, thee, chocolademelk en gewone melk. Gek genoeg gebruiken we voor andere vloeistoffen meestal een glas, hoewel op een of andere manier melk uit een glas ook heerlijk wegdrinkt, of zou dat slechts een persoonlijke ervaring zijn?

Een degelijke Gusta beker

Eenvoudig in vorm, ruim bemeten (meer dan een kopje) en met of zonder oor. Stevig, krasbestendig en eenvoudig te reinigen, ook in de afwasser. Ideaal is natuurlijk ook dat het de warmte van de aanwezige drank goed vasthoudt, maar tegelijkertijd van buiten koel aanvoelt.

Pastel en chocobekers

Twee opvallende bekers uit het Gusta assortiment zijn de ‘pretty pastel’- bekers, die wit van buiten, maar een pasteltint (roze, groen, taupe) van binnen hebben; en de bolvormige bekers voor warme chocolademelk. Door de versmalling van boven is er waarschijnlijk minder kans, dat de eventueel toegevoegde slagroom gemakkelijk over de rand heen komt en er een knoeiboel van maakt.

Bij Gusta bekers gaat men uit van het principe dat mooi ook nuttig kan zijn, of dat nuttig ook mooi kan zijn.