Gusta Servies

Op zoek naar mooi servies? Dek je tafel bijzonder op met het mooie serviesgoed van Gusta. Het Gusta servies is zeer uitgebreid, zodat je eenvoudig een mooie combinatie kan maken voor een prachtige servies-set. Kies een favoriete decoratie, kijk met behulp van het zoekscherm wat je er allemaal van kunt kopen, bestel en geniet binnen 4 werkdagen van je nieuwe Gusta Servies.

Toon 1-60 van 190 producten

Toon 1-60 van 190 producten

Gusta servies, traditioneel en degelijk

Geef uw serviesgoed een upgrade met het fijne servies van Gusta. Al het Gusta servies is vaatwasmachine-bestendig en te gebruiken in de magnetron. Ook erg leuk als cadeau!

Door het gebruikte kleurenpatroon is het meeste Gusta servies te zien als traditioneel. Eén van de bekendste porseleinen en aardewerkproducten uit ons land werd gemaakt in Delft en staat bekend als Delfsblauw. Het is zelfs zo dat, in andere landen, geproduceerd servies met dat kleurenpatroon van wit en blauw vaak ook die titel meekrijgen om er zo de oorsprong mee te bevestigen. Gusta heeft met zijn servies aan dat patroon vastgehouden, waardoor het een stijlvolle en herkenbare uitstraling heeft gekregen.

Wat is servies eigenlijk?

Volgens Wikipedia is serviesgoed een verzamelnaam voor alle eetgerei, uitgezonderd het couvert (bestek) De vermelding dat het van porselein of aardewerk gemaakt dient te zijn wordt ernstig afgezwakt door het feit dat ook andere materialen gebruikt kunnen worden. Strikt genomen valt een plastic bord dan dus ook onder servies. Gusta servies is van porselein en aardewerk gemaakt. Maar ook de Gusta glazen scharen we onder deze categorie. Waaronder ook de fijne dubbelwandige glazen. Bij deze mooie dubbelwandige glazen met een inhoud van 60 tot 400 ml blijft de buitenwand vrij koel, zodat je je vingers niet verbrand.

De Gusta Out of the Blue tafellijn

In de inleiding hebben we al aangegeven, dat Gusta servies blauw en wit als basiskleuren hebben, vandaar de naam van dit assortiment. Naast blauw en wit worden ook de kleuren camogreen ( een soort groen) en indigo (paars) via een speciaal procedé toegevoegd, waardoor er een relatief sober, naturel gekleurd, doch uitermate stijlvol servies ontstaan is.

Diversiteit

Een Gusta servies bestaat niet alleen uit borden en kommen, maar ook uit allerhande schalen en schaaltjes ( vierkant en rond), kop en schotelsets, specifieke pizza- en pastaborden en een rijke variatie aan mokken, met of zonder opschrift. De mokken komen in diverse maten, waardoor ze niet alleen geschikt zijn voor thee, koffie of chocomel, maar ook voor soep. In de categorie Gusta schaaltjes is er ook nog plaats voor schalen en schaaltjes met opschrift waarvoor ze bedoeld zijn: baguette, rijst, soep, asperges of saus.

Een mooi servies verrijkt de eetbelevenis, een Gusta servies doet dat met verve en stijl.

Meer tafeldecoratie en kaarsen

Naast mooi serviesgoed op tafel is het voor de sfeer ook goed om de tafel verder op te maken met leuke tafeldecoratie-artikelen. Bij Van Kaars tot Servet kun je daarvoor onder meer stijlvolle gekleurde tafellakens en tafellopers kopen. En natuurlijk ook servetten en mooie kaarsen. Kaarsen voor op tafel zijn bijvoorbeeld de dinerkaarsen, gotische kaarsen, kroonkaarsen en rustieke stompkaarsen. Natuurlijk kun je ook passende kandelaars, kaarsenhouders en onderzetters hierbij kopen.