Gusta Snijplanken

Handig in gebruik, stevig van materiaal en mooi van ontwerp, de snijplanken van Gusta zijn handzaam en goed te gebruiken in elke keuken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, met mooie vormen en in uiteenlopende maten. De snijplanken gaan jaren mee en kunnen prima in de vaatwasser worden gewassen. Een stijlvolle en functionele toevoeging is de snijplankhouder. Op die manier zet u makkelijk een aantal planken weg in de hoek van het aanrecht. Om hapjes en gerechten te serveren heb je keuze uit een prachtige collectie Gusta serveerplanken. Deze serveerplanken vormen een mooie combi met de Gusta Snijplanken.

16 producten

16 producten

Gusta snijplank: gedegen en makkelijk werkbaar

Snijplanken zijn in elk huishouden aanwezig. Het in werkbare stukken snijden van voedselproducten is een essentieel onderdeel van het voorbereidingsproces. De Gusta snijplank biedt een kwalitatief uitstekende ondergrond voor al uw snijwerkzaamheden. Net als alle andere keukenaccessoires staat Gusta voor een zekere designstijl, die producten voortbrengt die niet alleen functioneel zijn, maar ook nog eens uw keuken een stijlvolle uitstraling geven.

De snijplank

Je kunt je natuurlijk uitleven op het aanrecht of een bord, maar voor het gericht in stukjes snijden van groente, fruit, vlees, vis, aardappelen of wat dan ook, heeft men de snijplank uitgevonden. Hoewel het woord plank duidt op hout, zijn er ook snijplanken in andere materialen voorhanden, zoals glas, steen en kunststof. Gusta heeft voor zijn Gusta snijplanken voornamelijk gekozen voor een duurzame houtsoort, namelijk bamboe.

Voordelen en nadelen

Hout

• Messen laten krassen achter, maar hout beschadigt de messen niet.
• Vergt wat meer zorgvuldig onderhoud, omdat resten in de krassen kunnen achterblijven.
• Beperkte levensduur. Glas / steen
• Laat geen of nauwelijks krassen achter, maar kan messen bot maken.
• Simpel onderhoud.

Kunststof

• Minder krasbestendig, en minder kwetsbaar voor messen.
• Vergt degelijk onderhoud tegen achterblijvende bacteriën.

De bamboe Gusta snijplank

Vanwege de hardheid en duurzaamheid van bamboe probeert Gusta hier de positieve eigenschappen van de bovenstaande materialen te combineren. Hierdoor ontstaat er een plank die robuust genoeg is er op te werken, meer krasbestendig, gemakkelijk te onderhouden en duurzamer dan andere houtsoorten. Je messen worden niet bot van bamboe, het is milieuvriendelijk en heeft een mooie uitstraling.

Hygiëne en onderhoud

• Hygiëne Omdat je werkt met verschillende voedingsproducten, is het van groot belang deze ook apart te benaderen als het gaat om snijwerk, dit om mogelijke kruisbesmetting te voorkomen. Zo is het verstandig om aparte Gusta snijplanken aan te schaffen voor groente, vlees en vis.

• Onderhoud Gusta bamboe snijplanken moeten met de hand schoongemaakt worden, hout kan in de vaatwasser kromtrekken. Warm water, afwasmiddel en een goede borstel moeten ervoor zorgen dat er geen resten achterblijven. Tegenwoordig is er zelfs speciale olie te verkrijgen voor nog beter onderhoud.

Met een Gusta snijplank heb je een duurzaam en praktisch stukje keukenmateriaal in huis, waar je verantwoord en met plezier al je producten aan gort kunt snijden.