Gusta Ovenschalen

Met een ovenschaal kun je heerlijk ovenschotels maken. De Gusta Ovenschalen zijn verkrijgbaar in vele maten en kleuren. Ze zijn van hoge kwaliteit en hebben mooie designs. Voor het bereiden je favoriete ovenmaaltijd gebruik je daarom een stijlvolle Gusta ovenschaal. Deze kun je combineren met de overige leuke keukenaccessoires van Gusta, zodat je mooi in stijl blijft. De ovenschalen kunnen in de vaatwasser en zijn er voor eenpersoons tot zespersoons ovengerechten.

10 producten

10 producten

Gusta Ovenschaal, precies wat je van een goede ovenschaal verwacht

Van de in de webwinkel van Vankaarstotservet.nl geplaatste Gusta ovenschalen is er eentje die meteen opvalt, namelijk die met enkele originele recepten. Das nog eens handig, hoewel een Nederlandse versie van de te roosteren gerechten misschien wat makkelijker was geweest. Toch blijft het een heel leuk idee Gusta ovenschalen met dergelijke recepten en teksten op te sieren.

Waar moet een goede Gusta ovenschaal aan voldoen?

  • Materiaal

Gezien het feit dat de schaal gebruikt wordt onder hoge temperaturen, is het materiaal essentieel. Gusta ovenschalen zijn gemaakt van uitstekend aardewerk, maar ook glas, metaal en zelfs kunststof zijn mogelijkheden. Aardewerk is niet alleen bestand tegen die temperaturen, maar, aangezien ze ook gebruikt worden als serveerschalen, ze sluiten naadloos aan bij de meeste soorten servies op de eettafel. Verder blijven aardewerken schalen lang warm, zodat de inhoud niet te snel afkoelt.

  • Vorm

Ze mogen uiteraard niet te groot zijn en wel passen in je oven, inclusief de aanwezige handvaten. Mocht je oven de mogelijkheid hebben van een ronddraaiend platform, dan is een ronde of vierkante Gusta ovenschaal misschien wat handiger dan een rechthoekige. Prettig daarbij is als de handvaten van warmte-isolerend materiaal zijn gemaakt, zodat je je handen er niet aan brandt.

  • Hoogte

Naast het feit dat een ovenschaal wel in je oven moet passen, moet je ook goed letten op de hoogte. Je wilt namelijk niet dat je zorgvuldig voorbereide gerecht over de rand gaat lopen en vervolgens verbrandt.

  • Onderhoud

Het aardewerk van een Gusta ovenschaal is eerstegraads en hard, waardoor dit product heel lang mee gaat. Het is ook eenvoudig schoon te maken, zowel met de hand als in de afwasmachine.

Alternatieven

Met glas zie je bijvoorbeeld de lagen in je gerecht, het is hard, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Glas is echter wel ontvankelijk voor krassen en inbranden van vet. Metaal wordt wel gebruikt in de vorm van braadsleden of allerlei taart- en cakevormen. Het is eenvoudig te reinigen, maar je moet wel heel voorzichtig zijn met een mogelijk aanwezige anti-aanbaklaag. Kunststof wordt gebruikt voor cake of brood, het laat gemakkelijk los. Een Gusta ovenschaal voldoet niet alleen aan de eisen van een goede ovenschaal, het past ook bij vrijwel elke tafelsetting.