Gusta Messen en Snijders

Voor allerhande snij-, schaaf-, en raspactiviteiten in de keuken kies je uit de functionele messen, raspen en snijders van Gusta. Voor het snijden van kaas is er keuze uit een kaasmessen assortiment.

9 producten

9 producten

Gusta messen, soepel en stijlvol door kaas en vlees

Een mes is maar een mes, zou je zeggen, maar dat is beslist niet zo, en al helemaal niet als je het over Gusta messen hebt. Kijk je eigen voorraad messen maar eens na en ontdek dat je voor veel gelegenheden een apart mes hebt. Het is strikt genomen natuurlijk wel mogelijk met één mes al je keukentaken af te werken, maar een mes gebruiken dat speciaal voor een bepaalde taak is ontworpen, maakt het werk een stuk eenvoudiger.

Soorten Gusta messen

Als we het over Gusta messen hebben, praten we niet over de gewone messen om je boterham mee te smeren, of zelfs groente of vlees mee te snijden. De twee soorten Gusta messen bestaan uit kaasmessen en steakmessen. Kaasmessen Menigeen zal zich wel eens afgevraagd hebben waarom kaasmessen soms van die bizarre vormen hebben, maar dat heeft allemaal te maken met het type kaas dat gesneden moet worden. Sommige kazen zijn zacht, plakken en dan is een open mes (een mes met gaten in het lemmet) het type dat je het beste kunt gebruiken. Hardere kazen hebben weer een steviger model nodig, waarmee je de nodige druk kunt uitoefenen. Veel kaasmessen zijn ook gebogen aan het einde om het mogelijk te maken je afgesneden stukje kaas gemakkelijk op te prikken. Het kan beslist geen kwaad je te laten informeren bij de plaatselijke kaasboer welk Gusta kaasmes het beste is voor jouw favoriete kaas. Steakmessen vinden we vaak terug als messenset in een blok. Een goed steakmes is stevig, buigzaam en zaagt soepel door je sappige stukje vlees. Met een Gusta messenblok laat je zien dat je gasten je na aan het hart liggen en dat ze de aangeboden kwaliteit en design waard zijn.

Snijders

Naast messen heeft Gusta ook een aantal snijders in het assortiment, apparaten die het doel hebben producten te snijden, maar dan op een vrij specifieke manier. Voorbeelden hiervan zijn de eiersnijder, de groente- en fruitsnijder en diverse soorten hakkers.

Gusta messen zijn praktisch, duurzaam, van prima kwaliteit en stijlvol en bovenal snijden ze prima.