Gusta Kaasplanken

5 producten

5 producten

Gusta kaasplank, het puntje op de i van je diner

Je mag dan wel je gasten of eters trakteren op een wel voorziene Gusta kaasplank, maar wist je dat er nog een hele wetenschap achter zit. Een kaasplank is echt niet zo maar lukraak wat kaasjes op een plank, een Gusta kaasplank, kwakken en deze serveren. Nee, nee, een verantwoorde gastheer of – vrouw laat zich degelijk informeren over de mystiek van de kaasplank voor hij of zij zich aan een dergelijk avontuur waagt.

Waar komt de kaasplank vandaan?

De Gusta kaasplank komt natuurlijk van Gusta, zijn gemaakt van verschillende materialen zoals het duurzaam, milieu- en onderhoudsvriendelijke bamboe en zien er gewoon geweldig en stijlvol uit. De kaasplank op zich heeft zijn oorsprong echter in, allez, waar kan het ook anders, in Frankrijk. De ‘plat de fromages’ werd na afloop van een diner aan de eetgasten als afsluiter aangeboden. Tegenwoordig is het idee van de kaasplank nog volop aanwezig, maar serveert men ook wel zoetigheden, die meer als dessert gezien worden.

Een goede kaasplank

Hoewel het mogelijk is je stukjes kaas in hapklare brokken te serveren en dus het materiaal niet zo veel uitmaakt, wordt een goede, Gusta kaasplank voorzien van zowel kaas als kaasmes, mogelijk aangevuld met voedzame andere producten. Hierdoor is de gast zelf in staat keuzes te maken van welke kaas te eten en in welke hoeveelheid. Bamboe is daarvoor uitstekend geschikt. Het aanbod is gevarieerd, van zacht naar hard en is op tijd uit de koelkast gehaald om de koude beet te voorkomen. Als je er ook nog voor zorgt dat op je Gusta kaasplank een opeenvolging van zacht naar pittig aanwezig is, dan zul je ongetwijfeld bewonderende blikken ontvangen over je kaas- en procedurekennis. Je avond kan simpelweg niet meer stuk.

De uitstraling van een Gusta kaasplank en de gedegen keuze van de aanwezige kazen maken van een mooi diner een geweldig diner met een waardige afsluiting.