Gusta Kaasmessen

2 producten

2 producten

Gusta kaasmessen, voor net dat beetje meer kaasaandacht.

Na een zorgvuldige keuze van kazen voor je Gusta kaasplank zorg je er voor dat deze op de juiste wijze gesneden kunnen worden met behulp van een Gusta kaasmes. Je kunt natuurlijk plompverloren een willekeurig gewoon mes aanbieden, maar daarmee doe je af aan de stijl van de kaasplank en de perfecte functionaliteit, die goede Gusta kaasmessen te bieden hebben.

Wat is nu eigenlijk een goed kaasmes?

Er zijn verschrikkelijk veel soorten kazen, en eigenlijk smaakt elke kaas weer net iets anders dan de volgende, zelfs als het van dezelfde soort is. Een Gusta kaasmes heeft daar natuurlijk geen invloed op, maar wel op de manier waarop jij je plakjes en stukjes van een groter stuk afsnijdt om van een prettig te eten formaat te kunnen genieten. Kazen bezitten naast verschillende smaken ook een wijde variëteit aan hardheid, of zachtheid. Een goed kaasmes, een goed Gusta kaasmes is perfect ontworpen voor jouw de te snijden favoriete kaas.

Eigenschappen

Een eerste opvallende eigenschap is het open of gesloten profiel. Bij harde kazen wordt een gesloten mes gebruikt, dat voldoende stevigheid biedt gemakkelijk door de kaas te snijden. Zachte kazen echter hebben de neiging wat plakkerig te zijn. Een open Gusta kaasmes, met gaten in het lemmet, voorkomt dat de kaas blijft plakken en niet zuiver af te snijden is. Voor elk Gusta kaasmes geldt dat het een stevig handvat moet hebben om een goede grip te behouden.

Het puntje aan het einde

We zien vaak de aanwezigheid van een gepunt uiteinde. Een dergelijk uiteinde heeft een heel eenvoudige verklaring, want daardoor hoef je niet apart een prikker of vork te gebruiken of de kaas met je handen op de pakken. Dat uiteinde prikt de kaas op en je kunt het zelf opeten of hygiënisch verantwoord aan iemand anders aanbieden. De aanwezigheid van kaasmessen en kaasplanken vertoont al een zekere stijl, en met het gebruik van Gusta kaasmessen maak je dat gevoel helemaal compleet.