Gusta Grillpan

4 producten

4 producten

Gusta grillpan, barbecueën in een Gusta grillpan, barbecueën in een pan

Als je het over een Gusta grillpan hebt, is eigenlijk de eerste vraag die in je opkomt: wat is grillen precies? Er zijn namelijk verschillende manieren voedsel te bereiden en normaal gesproken zou elke pan of braadpan geschikt moeten zijn voor die diverse bakwijzen. De verantwoorde beheerder van de eigen keuken zorgt er echter voor dat zijn materiaal perfect afgestemd is voor datgene wat hij of zij ermee wil bereiken. Dat houdt simpelweg in dat, als je van plan bent groente, vlees of vis te grillen, je dat doet met een Gusta grillpan.

Wat is grillen precies?

Hoewel deze baktechniek op elk soort voedselproduct toegepast kan worden, zijn vooral vlees, maar ook vis, uitermate geschikt om te grillen. We kennen het bakken van producten in een open pan op een hoog vuur met toevoeging van olie of boter; en braden met een halfopen of gesloten pan in een langduriger proces, ook met olie of boter. Met grillen daarentegen wordt het voedingsproduct dichtgeschroeid, gebruind en gegaard zonder die olie of boter.

De Gusta grillpan

Er is bij Gusta grillpannen een onderscheid in twee materialen: gietijzer en aluminium. Beide metalen hebben het in zich dat ze zeer heet kunnen worden en dus langdurig op een vuur kunnen blijven staan. Een gietijzeren Gusta grillpan is zwaar en is daarmee stabieler dan een aluminium Gusta grillpan. Een gietijzeren pan is ook beter geschikt op of in andere warmtebronnen, zoals inductie en de oven. Het mag dan wat zwaarder zijn, maar heeft dus meer toepassingsmogelijkheden. De aluminium pan is echter beter te hanteren, is makkelijker schoon te maken en geschikt voor normaal dagelijks gebruik.

Anti-aanbaklaag

De Gusta aluminium grillpan is voorzien zijn van een 2-laags Marble anti-aanbaklaag, en aangezien je bij grillen een grotere kans loopt op aanbakken dan bij braden en bakken, is een dergelijke laag geen overbodige luxe. Je kunt ze echter niet in de oven zetten, wel gewoon in de vaatwasser. De Gusta grillpan voldoet aan alle voorwaarden voor het vrij specifieke voedselvoorbereidingsproces van grillen. Zo krijg je je stukje vlees op tafel zoals je het echt wilt.