Theelichten & Waxinelichtjes

Waxinelichtjes en theelichtjes branden is voordelig, snel en eenvoudig. Maak het instant gezellig in huis door het aansteken van een aantal waxinelichtjes. Met een theelicht kun je fantastisch decoreren. Er is een keur aan prachtige theelichthouders verkrijgbaar en omdat ze vrij goedkoop zijn in aanschaf kunt u er veel en vaak van genieten. Zowel de Bolsius als Gouda theelichtjes hebben goede brandeigenschappen en zijn verkrijgbaar met verschillende branduren en in zakken of doosjes met verschillende aantallen. Het standaard waxinelichtje is 3,9 cm in diameter. Kies het gewenste aantal branduren, merk en hoeveelheid en u kunt direct de waxinelichtjes kopen.

32 producten

32 producten

Waxinelichtjes kopen online

Waxinelichtjes zijn hele populaire kaarsjes. Jazeker, het meest verkochte kaarsje dat in elk huishouden te vinden is, is het welbekende theelichtje. Het theelicht of waxinelichtje is de kaars bij uitstek om zelf mee te decoreren. In onze webwinkel vindt u het hele assortiment waxinelichtjes van Bolsius en Gouda in vele kleuren, geuren en in verschillende verpakkingen. Bij VanKaarstotServet kunt u eenvoudig online waxinelichtjes kopen tegen lage prijzen en ze worden snel geleverd. Combineer ze met een aantal andere Bolsius kaarsen, stel een leuke set samen en geniet van de sfeer van deze waxinelichtjes. Tevens zijn in de shop de geurtheelichten verkrijgbaar. U hebt hierbij keuze uit een groot aantal heerlijke, waarheidsgetrouwe geuren van waxinelichtjes die zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten.

Maat en branduren Waxinelichtjes

Theelichten zijn verkrijgbaar in 4, 6, 8 of 10 branduren. De waxinelichtjes met 10 branduren zijn een maatje groter (24/60) en heten dan ook Maxi theelichten. De afmeting van een maxilicht is 6 cm in diameter. De maat van de gewone theelichtjes is 3,8 cm in diameter en de hoogte is afhankelijk van het aantal branduren. Hoe dikker het lichtje en meer branduren het theelichtje heeft, dat loopt op van 4 tot 8 uren voor de standaard theelichten. Mocht u het aantal branduren van de waxinelichtjes niet genoeg vinden, dan kunt u ook kiezen voor de clearcups. De Bolsius clearcups branden 16 uur en passen in een theelichthouder.

Theelichten en Waxinelichtjes informatie

De Bolsius en Gouda theelichtjes zijn van goede kwaliteit. Ze branden schoon op, zonder roeten of walmen en hebben een stabiele vlam. De theelichten kunt u probleemloos meerdere malen doven en weer aansteken. We adviseren bij het doven een kaarsendover te gebruiken of de vlam tussen twee natte vingers uit te knijpen. Bij het uitblazen is het mogelijk dat de lont blijft doorgloeien en gaat verkolen. Het theelichtje is dan niet meer bruikbaar. De waxinelichten van Gouda zijn wat betreft kwaliteit de allerbeste lichtjes verkrijgbaar. Door de gebruikte grondstoffen en het gebruik van een katoenen lont hebben deze perfecte brandeigenschappen. De Gouda theelichtjes zijn ook in grote voordeelverpakkingen te verkrijgen.
Kenmerkend voor de waxinelichtjes is dat de wax vloeibaar wordt en langzaam opbrandt. Daarom zitten de theelichten in een aluminium cupje, zodat de wax niet weglekt.
Naast het grote assortiment standaard theelichten heeft Bolsius ook een grote serie Geurtheelichten. Deze waxinelichtjes met geur zijn verkrijgbaar in een verpakking van 18 stuks en een doosje van 30 stuks. De maxi geurlichten kunt u kopen in een doosje van 8 stuks en u hebt keuze uit meer dan 20 geuren. U gaat hier naar de Geur Theelichten.
In deze categorie staan alle theelichten en waxinelichtjes, oplopend in branduren van 4, 41/2, 6, 8 en 10 uur.

Voordelen Bolsius & Gouda Waxinelichtjes:
• Ideaal om mee te decoreren
• Goede brandeigenschappen
• Branden schoon op, zonder walmen of roeten
• Probleemloos meerdere malen te doven en opnieuw aan te steken
• Verkrijgbaar in verschillende aantallen branduren en verpakkingen

Is er een verschil tussen theelichtjes en waxinelichtjes?

Een vraag die ons vaker is gesteld is of er een verschil is tussen theelichtjes en waxinelichtjes. Het antwoord is nee. Het zijn verschillende namen voor hetzelfde product. Het woord theelichtje wordt gebruikt omdat het lichtje van oudsher ook veel gebruikt werkt om de theepot te verwarmen op een warmhoudplaatje. De warmte van de vlam van het waxinelichtje zorgt er dan voor dat de thee op temperatuur blijft. Het woord waxinelichtje verwijst meer naar de samenstelling van het lichtje. Waxine is een samentrekking van de woorden paraffine en wax, de grondstoffen van waxinelichtjes.

Het branden van waxinelichtjes

Met waxinelichtjes kun je perfect decoreren. Er zijn vele soorten en maten waxinehouders verkrijgbaar en ook met een paar geïmproviseerde houders kun je het al snel en eenvoudig gezellig maken. De kleine kaarsjes zijn bedoeld om lang te branden, er komt geen grote vlam vanaf. Zorg er voor dat de pit op ongeveer 0,7 cm blijft en dat kinderen niet met het kaarsje gaan spelen. Bij het verplaatsen kun je het beste de waxinelichtjes eerst uitblazen en wachten tot de wax gestold is, anders mors je al snel kaarsvet. Je kunt prima een aantal waxinelichtjes bij elkaar zetten, maar zorg voor genoeg afstand tussen de theelichten en maak niet een plateau vol brandende theelichtjes. Er ontstaat dan het gevaar van een steekvlam.

Theelichtjes kopen

U kunt met online voordeel theelichtjes kopen in deze Bolsius en Gouda webwinkel. Voor het branden van de waxinelichtjes hebben we een mooie collectie waxinelichthouders. Voor plekken waar het branden van echte kaarsjes onveilig of verboden is hebt u ook keuze uit de LED Theelichten.
Kies het gewenste aantal branduren, merk en verpakking en u kunt direct met voordeel de theelichtjes kopen.