Meterkaarsen

Meterkaarsen worden met name in het najaar en tijdens de feestdagen gebrand. Deze lange kaarsen zien er stijlvol uit, brandend op een kaarsenstandaard. Door het gebruik van stearine branden deze kaarsen zeer stabiel op met een mooie vlam en zonder roeten of walmen. Na het bestellen van de
stearine meterkaarsen ontvangt u het afhaaladres in Leusden en ontvangt u de verzendkosten retour (vanwege de breekbaarheid kunnen de stearine meter kaarsen niet via de post worden verzonden).
De lange stompkaars van 90 cm hoog is van paraffine en wordt wel verzonden via de PostNL.

2 producten

2 producten

Meterkaarsen en 65 cm kaarsen kopen online

De Gouda Meterkaars en 65-cm-kaars worden niet meer geproduceerd. Als alternatief bieden we eenzelfde meterkaars van eigen merk, ook gemaakt van het stabiel brandende stearine. De stearine meterkaarsen zijn alleen af te halen in het magazijn te Leusden i.v.m. de breekbaarheid van deze grondstof. U ontvangt het adres na bestelling. Het afhalen kan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. De grondstof stearine zorgt voor een hele stabiele mooie vlam en zeer schone verbranding.

Lange paraffine kaarsen die worden verzonden

Daarnaast bieden we lange stompkaarsen die gemaakt zijn van paraffine. Deze worden wel met de post verzonden, want ze zijn minder breekbaar. Deze alternatieve meterkaars heeft de maat 90 cm lang en 5 cm in diameter. Met een mesje is deze eenvoudig op maat te snijden voor de originele Gouda meterkaars-standaard.
Als alternatief voor de Gouda 65-cm-kaars zijn de lange stompkaarsen van paraffine in de maat 60 cm lang en 5 cm in diameter verkrijgbaar. Deze worden ook per post verzonden. U kunt bij VanKaarstotServet zowel de paraffine als de stearine meterkaarsen kopen online tegen de scherpste prijsen.

Meterkaars in standaard branden

We adviseren u deze kaarsen in een stevige standaard te zetten om het risico van omvallen te vermijden. De Gouda kaarsenhouder is hier uitermate geschikt voor. Overtollig kaarsvet dient weg te worden gesneden en de pit kunt u na een aantal brandbeurten terug-knippen tot circa 0,75 cm indien nodig. Op deze manier behoudt u de optimale brandeigenschappen.

Grote kaarsen

De meterkaars is een bijzondere kaars uit de collectie grote kaarsen. In dit XL-kaarsen assortiment zijn onder meer de rustiek kaarsen 300/100, stompkaarsen 500/80 en 400/80, mammoetkaarsen, rustiekkaarsen met meerdere lonten en de grote dompelkaars genoemd.