Stompkaarsen / Kerkkaarsen

Als u een kerkkaars met kandelaar bestelt, dan wordt het pengat in de kaars op maat gemaakt voor de kandelaar. Bij nabestellingen van kerkkaarsen kunt u via de mail (als reactie op de bestelbevestiging) even aangeven voor welke kandelaar de nabestelling is. We zullen er dan voor zorgen dat het pengat ook op maat wordt gemaakt.
Kerkkaarsen branden met een hele stabiele vlam. Hierdoor heeft elke kerkkaars een lange brandtijd en druipt of walmt deze niet. Deze gladde stompkaarsen zien er stijlvol uit en zijn verkrijgbaar in vele maten. Door de afwijkende maten, die niet in de winkel verkrijgbaar zijn, is deze verzameling kerk kaarsen een unieke categorie! De 900/50 kerk kaars wordt als vervanger voor de Gouda Meterkaars gebruikt. De 400/60 wordt het meest verkocht, dat is een kerkkaars van 40 cm hoog en 6 cm in diameter. De kerkkaarsen hebben de kleur ivoor.
NB Bij een bestelwaarde uit de categorie 'Kerk- & Gelegenheidskaarsen' onder €15,- wordt een verzendtoeslag gerekend.

26 producten

26 producten

Kerkkaarsen / Stompkaarsen met goede brandeigenschappen

De kerkkaarsen zijn stompkaarsen van uitstekende kwaliteit en branden mooi op. U heeft keuze uit verschillende afmetingen, de kleur is ivoor en deze kaarsen kerk zijn alleen voorzien van een pengat voor kandelaren met pen. Het pengat in de kaars wordt op maat gemaakt voor de kandelaar. Bij nabestellingen of voor een eigen kandelaar kunt u de maat van de pen even doorgeven, zodat de kaars op maat wordt ingeboord. De kerkkaarsen ontlenen hun naam aan het vroeger veelvuldige gebruik in de kerk ervan. Natuurlijk worden deze kaarsen nog steeds vaak in de kerk gebrand, evenwel zijn de kerkkaarsen tegenwoordig, door een verbeterde samenstelling, ook prima geschikt om thuis te gebruiken.
Let op! Om walmen en roeten te voorkomen dienen de allergrootste kaarsen van 8 cm in diameter te worden gebrand in grotere ruimtes met geringe luchtverplaatsing. Het is ook te adviseren de afstand tot het plafond maximaal te houden en de pit van de kerkkaars kan indien nodig afgeknipt worden tot circa 0,75 cm lengte. Overtollig kaarsvet langs de randen van de kerk kaars kan weggesneden worden met een scherp mesje.
De pengat afmetingen (diameter/ diepte) zijn per stompkaars vermeld bij de productbeschrijving.

Kerkkaarsen met naam en datum

Is de kaars voor een speciale gelegenheid en/of voor een bepaalde persoon? Dan is het een goed idee om een kerkkaars te bestellen met naam en datum er op. U kunt naam (namen) en datum op de kaars laten zetten met een transparant stickertje in drie tekstkleuren of door deze met was en bladgoud of bladzilverlaagje op de kaars te laten drukken. Hiermee maakt u de kaars persoonlijk en uniek.
Tevens is het mogelijk om een kaars te laten bedrukken met een eigen afbeelding en tekst op basis van een watertransfer. Meer informatie daarover vindt u in de categorie Kaarsen Bedrukken

Kerkkaarsen kopen

Deze stijlvolle, zogenaamde kaarsen kerk, ook wel kerkkaarsen kunt u online voordelig bestellen bij VanKaarstotServet. Een kerkkaars kopen is eenvoudig en u hebt keuze uit vele maten. Ze worden snel geleverd en daarbij geniet u van de beste persoonlijke service en goede retourvoorwaarden. NB Voor bestellingen uit de categorie Kerk- en Gelegenheidskaarsen onder € 15,- geldt een verzendtoeslag.