Doopkaarsen

Een doopkaars is een traditioneel item bij de doop. De doopkaars wordt tijdens de doop gebrand en later als herinnering/ aandenken bewaard. U hebt keuze uit kaarsen voor de doop van een jongen of meisje en kaarsen met een kleurrijk kerkelijke reliëf. Op deze speciale doopkaarsen kan de naam en datum gezet worden in bladgoud of bladzilver. De doopkaarsen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn door u te personaliseren. Tevens kunt u een kandelaar bij de kaars bestellen; de doopkaars wordt dan op maat gemaakt.

18 producten

18 producten

Doopkaarsen met afbeeldingen, naam en datum

Een mooi gebruik bij de doping is het branden van een doopkaars. Deze kunt u helemaal personifiëren. Klik op de gewenste doopkaars, kies uw kleur en voeg desgewenst de voornaam en doopdatum toe. Met een kandelaar erbij bent u helemaal compleet! (het pengat in de kaars wordt dan op maat gemaakt)
Bij een bestelwaarde uit de categorie 'Kerk- & Gelegenheidskaarsen' boven €15,- wordt geen verzendtoeslag gerekend.
De Doopkaarsen hebben we met acht verschillende afbeeldingen en in diverse kleuren. Klik op de gewenst kaars voor de doop en kies de kleur die u wenst. De afmetingen lopen uiteen van 400/40, 400/30 tot 250/70 en 235/22. Dit geeft de hoogte/diameter aan in mm.

U kunt ook de voornaam en doopdatum op de kaars laten zetten. Klik op de gewenste doopkaars en kies deze optie!
Wasdruk is niet mogelijk op de Doopkaars (5487) Kruis 235/22 (daar is deze kaars te smal voor).

Doopkaars met eigen foto en tekst

Als u graag een kaars wilt laten bedrukken met eigen afbeelding (foto) en tekst, dan is dat ook mogelijk door een maat kaars te kiezen in de categorie kaarsen bedrukken en dan een afbeeldingen (foto van de baby) en tekst toe te voegen. U ontvangt eerst een digitaal voorbeeld en na goedkeuring duurt levering circa 5 werkdagen. U hebt keuze uit de kleuren wit en ivoor. Wat betreft de maat heeft u de hele collectie stompkaarsen/ kerkkaarsen te kiezen met afmetingen van 120/60 tot 800/80.

Tevens kunt u voor de doop kiezen voor een blanco kaars met naam en datum in bladgoud of bladzilver op de kaars. Op deze manier kunt u de kaars vrij neutraal houden, maar toch een stijlvolle doopkaars laten maken.
Zoekt u kaarsen voor de Communie? Kijk dan bij de Communie kaarsen

De doop

De doop is een eeuwenoude Christelijke traditie waarbij de dopeling wordt ondergedompeld in het doopwater of wordt overgoten met doopwater. In de verschillende religies wordt een andere invulling gegeven aan de specifieke betekenis en tijdstip van het doopsel. Veelal wordt de gedoopte een volwaardig Christen na de doop, vindt er een reiniging plaats, een heiligmakende genade en een openstelling naar het pad, het licht van Jezus. In de Rooms-katholieke traditie en verschillende andere geloofsgemeenschappen zal de doopformule 'Ik doop je in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest', worden uitgesproken door een priester of diaken tijdens de doop.

Het branden van doopkaarsen

Onderdeel van de dooptraditie is het branden van een doopkaars met de naam van de gedoopte en de datum van de doopdag. De doopkaars wordt tijdens de officiële ceremonie ontstoken aan de Paaskaars, die symbool staat voor het licht van Jezus. Met het branden van de kaars van de gedoopte wordt het licht van Jezus ontvangen en volgt de dopeling dit licht in het leven. De doopkaars wordt bewaard om te branden op de doopdatum of als herinnering aan het doopritueel.

Doopkaars kopen

Het is bij een doopkaars gebruikelijk om daar de naam en datum van de gedoopte op te zetten. U betaalt voor de datum en per naam (woord). Omdat het drukken met bladgoud en bladzilver vrij kostbaar is worden hier kosten voor gerekend. U kunt eenvoudig online een gepersonaliseerde doopkaars kopen bij VanKaarstotServet. De prijzen zijn laag, de kwaliteit is hoog en de levering is snel. Daarbij geniet u van de beste persoonlijke service.