Communiekaarsen

Een mooi gebruik is het om een kaars aan te steken tijdens de communie. Tijdens dit tweede sacrament wordt de ontmoeting met Jezus bestendigd en wordt je één met de kerkgemeenschap. Je mag hierbij voor het eerst deelnemen aan het laatste maal van Jezus Christus. Dit wordt gesymboliseerd door de hostie die op de tong wordt gelegd. De communie vindt plaats na het doopsel op een gemiddelde leeftijd van 7 à 8 jaar. De communiekaars symboliseert het licht van Jezus. Het is een optie om naam en datum op de kaars te laten zetten.

15 producten

15 producten

Eerste communie en Communiekaarsen

Na de heilige eerste communie is er nog een derde sacrament, het vormsel. Deze vindt plaats op een leeftijd van circa 12 à 13 jaar en vormt samen met de doop en eerste communie de inwijding tot het christelijke leven. De kaars is met haar vlam het licht van Jezus en wordt tijdens de ceremonie gebrand. Nadien kan deze aangestoken worden op de communie-datum, bij het vormsel of bewaard worden als mooie herinnering. De communiekaarsen hebben we in 3 afmetingen en met 7 afbeeldingen.

Vormselkaars

Voor het vormsel dat plaats vind op een leeftijd van circa 13 jaar kunt u ook kiezen voor een aparte vormselkaars. Met het vormsel worden de drie eerste sacramenten voltooid. Het doopsel en de eerste communie waren de eerste twee. Na afronding is de gedoopte bewust op het juiste christelijke pad gestapt en heeft hij/zij de kracht van de heilige geest ontvangen om standvastig het geloof te kunnen belijden.

Naam en datum op de Communiekaars en vormselkaars

U kunt naam en datum op de kaars laten zetten met een transparant stickertje in drie tekstkleuren of door deze met wasdruk in bladgoud of bladzilver op de kaars te laten drukken. Het stickertje kunt u er los bij bestellen. De wasdruk kunt u kiezen bij de bestelling van de gewenste communiekaars.

Ook kunt u er een mooi kandelaar bij bestellen. Het pengat wordt op maat gemaakt voor de kaars die u besteld.
NB Bij bestellingen uit de categorie Kerk- en Gelegenheidskaarsen onder € 15,- wordt een verzendtoeslag gerekend.