Dompelkaarsen

Dompelkaarsen zijn een prachtige aanvulling op een stijlvolle inrichting. Door de typische taps toelopende vorm hebben de dompelkaarsen een prachtige uitstraling. Een dompelkaars brandt mooi op met een stabiele vlam en zijn strak ivoorkleurig of wit. De verschillende maten geven de mogelijkheid om een leuke combinatie te maken. Met name in het najaar en winter zijn de dompelkaarsen populaire kaarsen, maar ook in het voorjaar en de zomer zien we ze veel gebrand worden. De dompelkaarsen zijn vrij breed en hebben daardoor een lange brandtijd. Omdat de dompelkaarsen met de hand gedompeld worden kunnen kleine afwijkingen in de vorm en maat ontstaan. Dat maakt deze kaarsen ook weer uniek. Je kunt zowel de ivoorkleurige als witte dompelkaarsen kopen bij VanKaarstotServet. Ook de iets bollere tonkkaarsen hebben we aan deze categorie toegevoegd.

10 producten

10 producten

Dompelkaarsen kopen online

De dompelkaarsen met de maten 160/65, 250/70, 370/75 en 440/80 zijn met de hand gedompeld. De laatste drie maten zijn ook in het wit verkrijgbaar. De authentieke dompelmethode geeft de dompelkaars een uniek karakter. De kleine afwijkingen in maat en afwerking die kunnen ontstaan maken elke dompelkaars bijzonder. Met deze taps toelopende ivoren of witte dompelkaarsen haalt u een hele bijzondere kaars in huis en geeft u het interieur een hele stijlvolle uitstraling. De dompelkaarsen worden tevens veelvuldig gebrand tijdens de feestdagen, bij huwelijksfeesten en andere officiële gelegenheden. Wat ons betreft hoort deze kaars in de top 3 van stijlvolle kaarsen! U kunt de dompelkaarsen met online voordeel kopen bij VanKaarstotServet.

Dompelkaarsen met de stijl van vroeger

Dompelkaarsen worden al heel lang gemaakt en het gebruik van deze karakteristieke kaarsen gaat terug tot voor de middeleeuwen. In die tijd werden ze natuurlijk ook handgedompeld, want machines bestonden er nog niet. Maar ze werden wel gemaakt met andere grondstoffen dan de huidige dompelkaarsen. Nog steeds heeft de dompelkaars een plek in de kaarsen-collectie van veel mensen en tegenwoordig branden ze heel mooi en schoon op, zonder walmen en roeten. Deze kaars blijft bijzonder en is een mooie toevoeging aan de sfeer in uw interieur. Een ander woord voor dompelen in de kaarsenmakerij is 'tonkelen'. Getonkelde kaarsen worden ook wel tonkkaarsen genoemd en dompelkaarsen zijn dus ook tonkkaarsen. Hoewel beide kaarsen taps toelopen is er wel degelijk een verschil tussen een dompelkaars en een tonkelkaars. De dompelkaars hebben een vrij rechte zijkant, terwijl de tonkkaarsen een meer gebogen lijn hebben, de laatste lopen iets bol naar binnen. De bovenkant van de dompelkaars is vrij stomp, terwijl de tonkkaars spits afloopt. Beide kaarsen zijn hier verkrijgbaar.

Dompelkaars specificaties

Hieronder vindt u alle kenmerken van deze bijzondere kaars op een rijtje.
• Vervaardigd mbv de dompeltechniek
• Taps toelopende vorm
• Dompelkaarsen zijn recht toelopend, de tonkkaarsen iets bol toelopend
• Kleur; ivoor of wit
• Eigen merk
• Lange brandtijd
• Mooie, stabiele vlam
• Aantrekkelijk geprijsd