Kaarsen

Het grootste Kaarsen assortiment voor een lage prijs vind je bij VanKaarstotServet. Naast de Bolsius & Gouda collectie, kun je hier speciale kaarsen kopen voor elke gelegenheid en feestdag. Voor iedereen die van sfeer en gezelligheid houdt is het goed om een aantal mooie kaarsen in huis te hebben. Het branden van een grote kaars, zwarte kaarsen of meerdere kaarsjes creëert een fijne, huiselijke sfeer. De kaarsenvlam geeft een warme gloed aan de omgeving en het gele licht zet de kamer of keuken in een sfeervol, romantisch licht. De kaarsen worden snel geleverd en u geniet van de beste persoonlijke service. Kijk rustig even rond, kies voor passende kaarsen en laat ze thuis bezorgen, heel eenvoudig en makkelijk gedaan. Binnen een aantal dagen geniet u van de mooiste kaarsen!

Pagina

Toon 1-60 van 71 producten

Pagina

Toon 1-60 van 71 producten

Kaarsen

Haal sfeer in huis en tuin met de bijzondere kaarsen uit deze kaarsenwebshop. Bij VanKaarstotServet bestelt u online voor de laagste prijs!
De maat wordt aangegeven in mm; 130/68 is dus 13 cm hoog en 6,8 cm in diameter.
Wij bieden het grootste Bolsius en Gouda assortiment online, tegen de scherpste prijzen voor zowel particulieren als bedrijven in NL en België. De kaarsen zijn gemaakt van hoogwaardige grondstoffen en worden geroemd om hun uitstekende brandeigenschappen en stijlvolle vormgeving. In deze kaarsen-winkel heeft u keuze uit de gehele collectie, inclusief alle nieuwe trends.

Kaarsen onderhouden

Kaarsen vergen onderhoud voor een optimale verbranding. Zeker bij de stompkaarsen, die zijn namelijk wat breder, is het belangrijk om ze regelmatig te controleren. Waar de rand niet goed opbrandt en blijft staan (hoger dan 2 cm) dient u die af te snijden met een mesje. Voor een stabiele vlam dient de pit bijgeknipt te worden op een lengte van circa 1 cm. Zonder onderhoud is het mogelijk dat een kaars niet goed opbrand en gebreken gaat vertonen.

Online kaarsen kopen

In onze gecertificeerde webshop is online kaarsen kopen eenvoudig en voordelig. Elk seizoen wordt het assortiment vernieuwd, zodat u het hele jaar door mooie artikelen en de nieuwste trends kunt bestellen in onze online kaarsenwinkel.
Bij VanKaarstotServet is online winkelen veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. U kunt eenvoudig online betalen en wij zorgen voor een snelle en gedegen levering. In onze webshop heeft u keuze uit het gootste kaarsenassortiment online.
VanKaarstotServet levert aan particulieren én bedrijven in Nederland en België. Voor verzending naar andere landen kunt u contact met ons opnemen.
Minimale orderwaarde is € 15,- (totale waarde van de artikelen).
Levertijd is normaliter 1 à 4 werkdagen na betaling of betaalafspraak. Het kan voorkomen dat producten (bijv. bij een groot aantal) wel op voorraad zijn, maar eerst vanaf het hoofdmagazijn naar ons distributiemagazijn overgebracht dienen te worden. Verzending gebeurt dan binnen 3 werkdagen. Verzending naar België duurt 1 à 2 dagen langer.

In de webshop vanKaarstotServet heeft u keuze uit een groot kaarsenaanbod, waaronder geurkaarsen, stompkaarsen, druipkaarsen, dompelkaarsen, tafelkaarsen, drijfkaarsen, rustiek kaarsen, terraskaarsen, theelichten, dinerkaarsen etc. Wij kunnen ons dan ook met gepaste trots de grootste kaarswinkel online noemen. Disclaimer: Het branden van een kaars en gebruik van de producten uit de webshop is voor eigen risico. VanKaarstotServet kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van het gebruik ervan. Heeft u vragen? Ga door naar onze pagina 'Vraag & Antwoord'.
Ga hier verder naar de gebruiksaanwijzing.
Meer informatie over Gouda vindt u op de pagina 'Gouda kaarsen'.


Meer informatie: De Kaars


Een kaars is een licht- en warmtebron die bestaat uit een brandbare pit (lont) omgeven door een brandbare vaste stof, meestal paraffine of stearine. Vroeger werd een kaars op ambachtelijke wijze ook wel van bijenwas gemaakt. De grondstoffen stearine en paraffine zijn een stuk goedkoper en leenden zich veel beter als grondstof voor massaproductie.
Met het aansteken van de kaars zorgt de hitte van de vlam ervoor dat het kaarsvet vloeibaar wordt en naar boven stijgt. De damp van het vloeibare kaarsvet komt via de lont in aanraking met zuurstof met de vlam als gevolg.
Nederlanders zijn grootverbruikers. Met maar liefst 3,3 kg per inwoner per jaar laten we o.a. Duitsland (1,6 kg), Zwitserland (2,5 kg) en Noorwegen (3 kg) achter ons.

Kaarslicht


Een kaarsje zorgt met het zachte licht voor de juiste ambiance in uw interieur.
Kaarslicht geeft een saamhorigheidsgevoel, het verbroedert en geeft iets geheimzinnigs. Waarom eigenlijk? Misschien omdat het heel ander licht is. Het is geen hard licht maar juist verzachtend. Bij kaarslicht zie je geen scherpe lijnen, alles is zachter, mooier, romantischer.

Geschiedenis van de kaars


Door de eeuwen heen heeft kaarslicht een grote rol gespeeld. Er zijn een aantal aanwijzingen van het gebruik in de oudheid, maar documentatie is er niet over gevonden.
Wat we wel weten:
 • We kunnen teruggaan tot het graf van de Egyptische farao Toet-Anch-Amon. Hier werden resten gevonden van wat men, met wat goede wil, kaarsen kan noemen.
  De eerste resten van vetkaarsen zijn gevonden in het Franse plaatsje Vaison, niet ver van Avignon. Deze stammen uit de tweede eeuw na Christus, en zijn dus ongeveer negentienhonderd jaar oud.
 • Italie is vermoedelijk de bakermat geweest. Het gebruik van deze lichtbron gaat hier terug tot de etrusken. De Etrusken gebruikten fakkels die er veel op leken.
  De Romeinen (nazaten van de Etrusken) hadden de gewoonte om opgerold papyrus, gedrenkt in vet, te branden. Deze rolletjes noemden ze ‘candelae', hier is het woord ‘kaars' van afgeleid. Hiervan zijn helaas nog geen resten gevonden. De Romeinse schrijver Apuleius maakte een duidelijk onderscheid tussen "sebacei" (vetkaarsen) en "cerei" (waskaarsen). Keizer Constantijn gebruikte ze o.a. bij paasplechtigheden. Koning Alfred de Grote (849-899 nChr.) was het die de eerste kaarsen voor tijdmetingen uit bijenwas liet vervaardigen. Per stuk brandden ze precies 4 uur. Zes hiervan brandden in 24 uur op.
 • In de eerste eeuw na Christus vertelt een Latijns schrijver, Plinius de Jongere, in een van zijn werken dat zijn ‘candelae' bestonden uit draden van vlas omgeven door was.
  In de Middeleeuwen braken er gouden tijden aan voor het kaarslicht en voor de kaarsenmakers. In die tijd maakte men ze door een aantal vlas- of katoenpitten, die op enige afstand op een stokje hingen, te dompelen in gesmolten vet of was. Deze handelingen werden herhaald tot ze de gewenste dikte hadden. De gewone kaars werd gemaakt van vet (talg), de kerkkaars van bijenwas. De vetkaarsen brandden lang niet zo mooi als de waskaarsen. Bijenwaskaarsen waren uitsluitend bestemd voor de edelen en godsdienstige doeleinden. De burgerij moest genoegen nemen met goedkopere talg- of vetkaarsen. De brandkwaliteit liet in die tijd veel te wensen over. Deze kaarsen gemaakt van vet waren zacht, ze dropen en gaven walmen met roetuitstoot. De vet-kaarsen roken bovendien vies door de acroleïne. De lont, ofwel de pit, werd vervaardigd van gedraaide katoendraden. De verkoolde uiteinden van deze pitten diende regelmatig afgeknipt te worden.
  Door de regelmatige verbranding konden deze kaarsen als een klok gebruikt worden. Zo waren er verschillende uurskaarsen met 12 uur en 24 uur aanduidingen verkrijgbaar die de uren aangaven door de horizontale ringen af te lezen die op de kaarsen waren aangegebracht. Tegen het einde van de 18e eeuw wordt een alternatief voor de zachte, vieze vetkaarsen gemaakt. De vettige stof van een potvis , ofwel spermaceti of walschot kon ook worden gebruikt. Deze stof werd vervaardigd door het walvisvet uit te koken en bij koud weer te laten stollen en uit te kristalliseren. Dit werden de duurdere type kaarsen die schoner opbranden: de smeerkaars.
 • Cambaceres vond in 1820 de gevlochten pit uit. Dit bestond uit een vlechting van drie strengen van een gelijk aantal katoenen draden. Het verving de vroeger slecht verbrandende pit. De brandeigenschappen van de kaars verbeterden aanmerkelijk. De Franse scheikundige Chevreul (1786-1889) toonde in 1826 aan dat olien en vetten chemische verbindingen zijn van een vloeistof (glycerine) en van min of meer vaste stoffen (vetzuren). Hij slaagde erin een vetzuurmengsel door persing te scheiden in een vloeibare fractie (oleine) en een vaste, harde fractie (stearine). De oude smeer- en waskaarsen maakten zodoende plaats voor de stearinekaarsen.
  De Milly slaagde erin om in 1852 een vrijwel volledige scheiding van vetzuur en glycerine te bereiken. Hiermee legde hij de basis voor de productie van stearine en daarbij stearineproducten. Een bijkomend voordeel was de omstandigheid dat de nieuwe grondstof geschikt bleek om machinaal in vormen gegoten te worden. Daarvoor werden vet- en wasproducten vrijwel uitsluitend op primitieve wijze door dompelen vervaardigd.
 • Aan het einde van de 19e eeuw verkreeg men bij de raffinage van ruwe aardolie een witte stof; paraffine. Ook dit materiaal bleek bijzonder geschikt als grondstof en was bovendien goedkoper dan stearine.
  Ook in de huidige tijd zijn de sfeerkaarsen niet weg te denken. Met hun warme licht geven ze altijd een gezellige ambiance. Ze bestaan in vele vormen, kleuren en zelfs geuren. Voor elke gelegenheid of stemming.

Kaarsen online kopen


Met de opkomst van internet en allerhande webshops heeft het online shoppen een enorme vlucht genomen. Bij vanKaarstotServet kunt u eenvoudig kaarsen online kopen. Bestellen in onze kaarsen webshop geeft u vele voordelen:

Het wordt steedse gangbaarder om kaarsen online te kopen. Natuurlijk zijn november en december nog altijd de topmaanden, maar we zien een duidelijke trend dat ook in het voorjaar en de zomer meer kaarsen worden gekocht. Voor een deel is dit te danken aan de productontwikkeling van Bolsius kaarsen; zij weten elke seizoen weer nieuwe stijlvolle kaarsen aan het assortiment toe te voegen en voor het zomerseizoen zijn veel leuke kaarsen en fakkels ontwikkeld. Maar de trend is ook toe te schrijven aan de opkomst van het online shoppen en de gebruiksvriendelijkheid van de hedendaagse webshops. Door deze factoren wordt het makkelijk gemaakt om ook in de zomer sfeervolle kaarsen online te kopen.
Bij vanKaarstotServet heeft u de keuze uit een enorm assortiment en is het kaarsen kopen online ingericht voor het gemak van zowel de grote klanten als voor de kleine koopjesjagers. Veel shopplezier en geniet van uw kaarsen!

naar boven voor alle kaarsen