Grafvazen

Grafvazen zien we steeds vaker gebruikt worden op grafstenen en herdenkingsplekken. Met een degelijke grafvaas van VanKaarstotServet zorgt u voor een mooi decoratiestuk en tevens voor een plek om een bos bloemen neer te zetten. De grafvazen zijn gemaakt van RVS, messing of zinklegering en daardoor zeer duurzaam. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren. Deze mooi afgewerkte grafvazen zijn prachtig te combineren met den graflantaarns, rozetakken en graflampen.

52 producten

52 producten

Grafvazen ter decoratie van het graf

Op veel graven worden bloemen gezet. De vaas die daarvoor wordt gebruikt mag natuurlijk niet afgeven op de steen en dient wel duurzaam te zijn. Deze grafvazen zijn van sterk materiaal en professioneel afgewerkt en daarom perfect als grafdecoratie. Bovendien passen ze qua stijl, materiaal en kleur mooi bij de graflantaarns, olielampjes, graflampen, kruizen en rozentakken. De grafvazen zijn ook in voordeelsets, samen met een lantaarn, verkrijgbaar met extra voordeel.

Grafvazen, stijlvolle grafdecoratie

Op steeds meer begraafplaatsen zie je grafvazen op de graven staan. Een geliefde of dierbare verliezen is vaak moeilijk en om uiting te geven aan verdriet en gemis plaatsen we graag bloemen op een graf. Vaak zijn dit bloemen waar de overledene zo van hield. Meer dan eens zijn het juist de bloemen die ons ook troost bieden. Door deze op het graf te plaatsen laten we zien dat we degene waar we afscheid van hebben moeten nemen niet vergeten zijn. Grafvazen zijn speciaal ontworpen om ons weerbarstige Nederlandse klimaat te kunnen weerstaan. Grafvazen kunnen tegen een stootje en zullen niet bij het minste of geringste briesje omwaaien. Wanneer een echte grafvaas omwaait, dan zal deze niet breken en uiteen vallen. Grafvazen zijn namelijk altijd gemaakt van materiaal dat niet breekt wanneer het omvalt. Denkt u hierbij aan materialen als roestvast staal, brons of messing. Bijkomend voordeel van deze materialen is dat ze niet roesten. Hierdoor maken ze geen lelijke vlekken op de grafsteen. Het gebruikte materiaal is niet alleen uit praktische overwegingen gekozen. Grafvazen hebben namelijk ook een decoratief gehalte. Respect voor de overledenen en de plaats waar hij of zij begraven ligt is een belangrijke factor om rekening mee te houden. De grafvazen uit ons assortiment voldoen aan zowel de praktische kant als aan de cosmetische kant van grafdecoratie.

Een grafvaas is in verschillende varianten verkrijgbaar, namelijk:

•  Rond model
•  Tabs toelopend model
•  Vierkant model
•  Hangend model
•  Vaas op voet

Verder heeft u een ruime keus qua afmetingen en afwerking van het materiaal. Bij afwerking moet u denken aan zaken als gladde, glimmende of matte afwerking. De crucifix is een andere vorm van grafdecoratie die je vaak op begraafplaatsen ziet. Door deze crucifix in dezelfde stijl als de grafvaas te kiezen blijft het graf één geheel en daarmee die unieke plek waar u verdriet naar toe kunt brengen en waar u herinneringen op kunt halen.