Winterbbq

Winter bbq

Niks zo gezellig als een goed voorbereide winterbbq! Trotseer de kou, ijs en sneeuw en geniet van de wintersfeer met een barbecue in de winter. Zorg voor een lekker winterbbq menu, goede winterbarbecue accessoires om warm te blijven en natuurlijk voor veel sfeer rondom met fakkels, vlamschalen, haardvuren, lantaarns en lichtjes. Een winter bbq is een fantastische activiteit voor de famiilie. En zeker op dagen dat er sneeuw ligt en het (licht) vriest is het stoer en avontuurlijk om buiten te genieten van een warm maal met warme dranken, sterke borrels, een dikke jas en veel sfeer. Organiseer nu ook een winterbbq met een leuk groepje mensen en stel zelf in de categorie een winter bbq pakket samen. Basisbenodigdheden zijn het WinterBBQ Ecogrill pakket en een set windfakkels! Voor meer winterbbq info kijk je onderaan de pagina.

44 producten

44 producten

Winterbbq

Wat een superleuk idee! Een winterbbq organiseren kan met grote en kleine groepen. Je kunt een eenvoudig winterbbq menu samenstellen en met de nodige winterbarbecue accessoires een hele sfeervolle avond hebben. Je stelt zelf een winter bbq pakket samen in deze categorie. Voor het winterbbq vlees zul je even naar de supermarkt of slager moeten. Een winterbbq is geschikt voor iedereen, hoewel je natuurlijk wel een beetje stoer en avontuurlijk moet zijn!

BBQ in de winter

Voor de meeste mensen niet het eerste waaraan ze denken in de winter: een barbecue organiseren. Maar toch is het echt een leuke activiteit, helemaal als het flink koud is met ijs en sneeuw. Je maakt en houdt het warm met een dikke winterjas, zachte fleecedekens, warme dranken, de smeulende bbq en een haardvuur in een korf of vuurschaal. Daarbij horen er natuurlijk gezellige tuinfakkels, vlamschalen, lantaarns en vuurblikken rondom gezet te worden voor de extra warmte en gezelligheid. Om lekker te zitten kun je er voor kiezen om een paar palletkussens neer te leggen. Een perfecte dag voor het organiseren van een winterbarbecue is er één met sneeuw en temperaturen iets onder nul. Een winter bbq is erg gezellig in de kerstperiode, maar natuurlijk is het helemaal mooi als het (licht) vriest en er sneeuw ligt. Dat maakt de entourage helemaal ideaal voor een geweldige bbq in de winter.

WinterBBQ Accessoires

Voor de winterbarbecue zelf is het leuk om de ecogrills te gebruiken. Deze grills steek je eenvoudig aan en na een kwartiertje zijn ze klaar voor gebruik. Met een rooster kun je dan circa 2 uren je favoriete wintergerechten bereiden. Hierbij is het makkelijk om de Gusta bbq vorken en spatels te gebruiken. Van Gusta hebben we ook leuke fleecedekentjes, lantaarns, vuurschalen, smokers en andere bbq accessoires verkrijgbaar. Bolsius heeft een prachtig assortiment kaarsen, ook voor buiten. Van Dreamlights heb je prachtige leuke outdoor lichtsnoeren. En de windfakkels zijn door de windbestendigheid ideaal voor een winterbbq. Een bbq in de winter is een prachtige activiteit voor een gezellige avond in eigen tuin. Of het nu met het eigen gezin, de buren, familie of vrienden is, iedereen zal er van genieten. Helemaal als je het sfeervol weet aan te kleden met deze accessoires en zorgt voor genoeg warme kleding, dranken, mutsen, kleedjes en haardvuur. Én, last but not least, een heerlijk winterbbq menu hebt samengesteld.

Winterbarbecue menu

Net als in de zomer kun je natuurlijk allerlei lekkere gerechten bereiden op de BBQ. Evenwel hoort bij het koude winterweer ook wat ruiger eet en drinkwerk. Denk daarbij aan de volgende bbq ingrediënten:

  • Voor het vlees: hamburgers, worsten, entrecote, steak, saté en speklappen
  • Voor de vitamine: brokken groente aan de spies
  • Voor de kinderen: brood op een stok boven het haardvuur bakken
  • Om te drinken: bokbier, glühwein, warme choco, thee en kruidenbitters

Zorg er voor dat het eten en drinken niet bevriezen als het echt koud is buiten. Vlees is het beste te bereiden als even uit de koelkast en kou is, op keukentemperatuur, dan behoudt het haar smaak. Rode wijn wil je natuurlijk ook niet te koud drinken. Bereid steeds kleine hapjes voor iedereen die mee eet, zodat het gerecht, zoals een sappige warme steak, niet koud is geworden nadat het een paar minuten op het bord ligt. Omdat het om een winterbbq aan huis gaat, kun je natuurlijk makkelijk even gebruik maken van het fornuis, de wasbak en warme kachel. Over het algemeen geldt: maak het winter bbq menu niet te ingewikkeld!

Het winterbbq pakket

In deze categorie stel je zelf een compleet winter bbq pakket samen met alle benodigheden, behalve het eten en drinken. Wees goed voorbereid op een gezellige winterbarbecue, lees deze tekst nog eens door en kijk vooral even naar alle producten in deze categorie ter inspiratie. Je bestelt eenvoudig in deze shop en wij zorgen voor een adequate en nette afhandelng van uw bestelling. Geniet van uw winterbbq!